Informatie

Op deze pagina zullen wij nieuwe en relevante informatie plaatsen die wij ontvangen. Iedere vrijdag vanaf 13 uur kun je hier nieuwe informatie vinden indien dit er is. Denk bijvoorbeeld aan informatie vanuit de J42 of stukken die anders ter informatie aan gemeenten gestuurd zouden worden.

Update 7 april 2021 - Vraag vanuit een zorgaanbieder (Esther Nijboer)

Ik wil een oproep doen, om in contact te komen met andere ZZP’ers en/ of kleine organisaties (minder dan drie mensen). Het lijkt mij fijn om in deze transitie van het RSJ IJsselland, te kunnen overleggen en sparren met elkaar. Voor contact kun je mij mailen of bellen.
Met vriendelijke groet, Esther Nijboer (06-42548768 of esther@kinder-jeugdtherapiesalland.nl)

Update 18 maart 2021 - Vanuit het RSJ IJsselland

Update 5 maart 2021 - Vanuit de J42
Scheiden zonder SchadeHandleiding 'Eigen Stek, eigen Toekomst' 
Jongeren die 18 jaar worden en uitstromen uit de specialistische jeugdzorg verdienen een ‘eigen thuis’. Naast het in sommige gevallen letterlijk ontbreken van een dak boven je hoofd, ontbreekt het zonder huis ook aan een thuishaven, persoonlijke (familie-)relaties en bindingen met anderen. 

Nationaal Plan Onderwijs: € 346 miljoen voor gemeenten
De huidige generatie leerlingen en studenten verdient, ondanks de coronacrisis, alle kansen op volwaardig onderwijs en een goede toekomst. Daarom komt het kabinet met een Nationaal Programma Onderwijs. Hiervoor wordt in totaal € 8,5 miljard euro geïnvesteerd (voor gemeenten in totaal € 346 miljoen). 

MDT-subsidie Perspectief voor jongeren: dien uw aanvraag in
Jongeren hebben het zwaar tijdens de coronacrisis. Eenzaamheid, onderwijsachterstanden, gebrek aan stageplekken, werkloosheid, schulden en stress liggen op de loer.