Traineeship

Traineeship 

Inleiding

In het project Traineeship Gedwongen Kader Jeugd IJsselland krijgen drie potentiële medewerkers die pas zijn afgestudeerd van de opleiding Social Work de kans om, in een traineeship van twee jaar, een goed beeld te krijgen van wat het écht vraagt om te werken bij de RvdK, VT-IJ of GI. Daarnaast krijgen ze zicht op de rol van gemeenten in het geheel van het gedwongen kader.

Met dit project willen we onder andere bereiken dat:
-             Wij de beste professionals hebben in onze regio en provincie.
-             Alles erop gericht is om de jeugdige en de ouders zo optimaal mogelijk te kunnen ondersteunen.
-             De ontwikkelingsbedreiging wordt afgewend en het gezin op eigen kracht verder kan, in ieder geval zonder het gedwongen kader.
-             De professionals van de organisaties elkaar ook beter leren kennen, zowel als persoon, maar ook als organisaties.

Sinds 1 september 2021 zijn drie trainees gestart bij de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK), Veilig Thuis IJsselland (VT-IJ) en Jeugdbescherming Overijssel (JbOV).

In de publiciteit

In het land is het initiatief ook opgevallen. Jeugdzorg Werkt heeft hier ook een artikel over geschreven. Deze vind je hier

Eerste ervaringen

De trainees van de RvdK, VT-IJ en JbOV hebben allemaal een stukje geschreven om hun eerste ervaringen te delen. Deze vind je hieronder. 

Oktober 2021

Vanuit de RvdK
Op 1 september: “Leuk om buiten al opgevangen te worden! Het was best spannend zo’n eerste werkdag!”

Als trainee bij de RvdK moet je eerst allerlei procedures doorlopen, waaronder het aanvragen van pasjes. Daarnaast dien je de weg te leren kennen in het pand. Het is de eerste keer dat we met een trainee te maken krijgen. “Het inwerkprogramma had wellicht gelijk kunnen lopen aan dat van de nieuwe medewerkers, door bijvoorbeeld eerst een persoonlijk ontwikkelplan op te stellen. Daarmee voorkom je zoekwerk. Toch was het wel leuk dat dit nog open stond. De drie introductiedagen waren heel zinvol. Ik heb mensen ontmoet van verschillende organisaties binnen de RvdK. Als nieuwe medewerker doe je de eerste weken veel nieuwe indrukken en ervaringen op. Het is goed om dat met een relatief kleine groep te delen. “Zelfs na vier weken zijn de indrukken nog vers. En toch, de laatste week heb ik het heel druk gehad. En dan vooral binnen onderzoeken.”

Binnen de RvdK worden nieuwe medewerkers en ook onze trainees, zorgvuldig ingewerkt. Dat neemt de druk soms weg. “Ik ben iemand die graag aan de bak wil en wil laten zien wat ik kan! Rustig en zorgvuldig ergens binnenkomen is enerzijds goed. Anderzijds kan het ook aanvoelen als niet optimaal kunnen presteren!” De begeleiding is goed op gang gekomen. Er zijn al betekenisvolle gesprekken gevoerd. “Ik liep toch wel tegen wat uitdagingen aan, die ik gelukkig goed kon delen en bespreken. Het is belangrijk om wederzijdse verwachtingen goed af te stemmen en dat heb ik gedaan!”

Zelfs na vier weken ben ik nog steeds heel enthousiast: “Ik heb erg veel zin in het vervolgtraject. Ik vind het leuk en wil en zal zeker bijdragen!”
 

Vanuit VT-IJ
Ik ben mijn traineeship begonnen bij Veilig Thuis; een fijne start van het traject, omdat zij aan het begin van de keten staan. Mijn eerste werkdag voelde meteen goed, als een warm bad. Een plek waar een goede sfeer hangt en waar veel expertise aanwezig is. Een groot aantal van mijn collega’s zit al lang in het vak en anderen zijn net bij Veilig Thuis begonnen. Allen hebben ze hun expertise en ervaringen. Het viel me op dat mijn collega’s bijzonder geïnteresseerd zijn in het traineeship. Ze vinden het een mooie kans voor beginnende professionals. Ik vind het leuk om van gedachten te wisselen over het traineeship. Zo kan ik voor mezelf een beeld vormen en doelen ontwikkelen voor de komende twee jaar. Op dit moment ben ik vooral bezig met het leren kennen van de organisatie. Waar staat Veilig Thuis voor en wat komt er allemaal bij kijken. De eerste vier maanden ben ik gekoppeld aan het team van melding & advies. Ik loop nu nog vooral met collega’s mee. En binnenkort kan ik ook zelf dingen oppakken. Ik leer veel door goed te luisteren en met collega’s mee te kijken en daarover met ze in gesprek te gaan. Zo luister ik mee met de beldienst, werk ik meldingen en adviezen uit, sluit ik aan bij MDO’s, ga ik op huisbezoeken en volg ik verschillende interne trainingen. Ik vind het fijn dat ik de tijd krijg om eerst kennis op te doen en mee te lopen met collega’s, zonder dat ik de druk voel dat ik dingen zelf al moet oppakken. Ik ervaar die druk soms wel, maar dan zijn er collega’s die mij meteen geruststellen. Ze laten me vooral dingen doen waar ik me goed bij voel. Dat voelt fijn, waardoor ik me juist sneller op mijn gemak en bekwaam voel. Door de grote diversiteit aan werkzaamheden doe ik veel kennis op en raak ik steeds meer ingewerkt. De tweede vier maanden van mijn traineeship sluit ik me aan bij het team onderzoek & interventie. Daar kijk ik ook heel erg naar uit.

Vanuit JbOV
Op 1 september ging de uitdaging dan echt van start! Met gezonde spanning liep ik naar binnen bij JbOV, waarbij ik gelijk door een vrolijke collega word opgemerkt. Ik stap bij haar de lift in en eenmaal boven word ik warm onthaald door het team, samen met twee stagiaires die ook starten. Van mijn coach Priscilla kreeg ik vervolgens een rondleiding en uitleg. Het viel mij op dat collega's geïnteresseerd en open zijn en veel met elkaar delen, zowel persoonlijk als werk gerelateerd. Wat indruk op mij maakte is de eerste zitting waar ik bij aansloot. De spanning die bij ouders voelbaar was, de hiërarchie binnen de rechtszaal en de rol van de jeugdbeschermer vond ik indrukwekkend. Ik kreeg na de uitspraak een korte uitleg van de rechter, die aangaf dat de positie van de jeugdbeschermer soms erg lastig kan zijn. Er te allen tijde voor het kind staan én de samenwerking met ouders binnen een casus kan soms een grote spagaat zijn. De rechter noemde dat ik als trainee een bijzondere kans krijg om dit te leren en eigen te maken. En zo voelt dit ook! Ik ben erg blij hoe deze eerste maand is gegaan. Ik krijg de mogelijkheid om trainingen te volgen en met veel collega's mee te lopen. Er is veel ruimte om te leren, proberen, vast te lopen, vragen en eerlijk te zijn. Als ik iets moet noemen wat ik pittig vind, zijn het de vele afkortingen en de regels/ deadlines van de maatregelen die er bestaan.